Vad du ska tänka på när du köper en släpvagn för att transportera fordon

Vad du ska tänka på när du köper en släpvagn för att transportera fordon
  • Top Story
  • Know-how
06-04-2021

Vi på Brian Jones har mer än 40 års erfarenhet av att designa och bygga släpvagnar med hög prestanda. Vår bakgrund är inom motorsport – en bransch där pålitlighet och prestanda är av yttersta vikt och vi har blivit erkända som det första valet inom bilsläpvagnar.

Vare sig du arbetar med fordonslogistik eller behöver transportera en racerbil runt landet så kommer du att behöva en pålitlig släpvagn. Med så många valmöjligheter på marknaden kan det vara en utmaning att hitta rätt släpvagn. Här är några saker du ska tänka på som hjälper dig att välja rätt.


Behöver du flytta ett fordon eller flera olika?

Om fordonsförflyttning är ditt jobb behöver du maximal flexibilitet rörande vilka typer av bilar du kan transportera. Du behöver också kunna avväga fordonens storlek och vikt i förhållande till din släpvagn. T Transporter är designad för den professionella logistikmarknaden och kan dra upp till 2 600 kg. Den finns tillgänglig i olika längder och bredder och med två eller tre axlar.

 

Om du vill dra mycket värdefulla bilar erbjuder en av våra överbyggda släpvagnar fullkomligt skydd från dåligt väder och nyfikna ögon.

Ta till exempel vår Race Transporter 6 – dubbeldörrar på sidorna, små sidodörrar och fram-/bakluckor underlättar tillgång. LED-ljus gör det lätt att se under förhållanden med svag belysning medan ett tillval med fyra kameror möjliggör 360 graders visibilitet runt om och säker manövrering. Det finns ett omfattande sortiment av tillval som gör att du kan personanpassa släpvagnen efter dina behov vare sig det är för att transportera en klassisk bil, specialbilar eller för motorsport.

 

Om du har en racerbil och letar efter en öppen släpvagn så passar vår A Transporter definitivt dina behov. Den är återigen en ledande släpvagn inom sin klass som ses på racerbanor landet runt och precis som våra andra släpvagnar finns den i olika storlekar och bredder.Vilken typ av transportfordon kommer du att använda?

 Varje bil har en maximal dragvikt. Om transportfordonet har en tillåten maximal dragvikt på 2 500 kg får du bara dra en kombinerad vikt på upp till 2 500 kg där vikterna för släpvagnen och fordonet den drar räknas samman. Så kontrollera gränsen för transportfordonet och den bil du vill lasta innan du väljer en släpvagn. Alla våra släpvagnars vikter anges i konfigurationskalkylatorn på vår webbplats och vikterna självjusteras för att ta med eventuella tillval som du gör.


Vilka tillval kan jag behöva?

 Vårt utbud av extra tillval kan avsevärt förbättra din transportupplevelse. Hjälpramper, tippflak och vinschar kan alla anpassas för att säkerställa att lastning går så smidigt som möjligt.


Ta reda på mer

 Släpvagnarna som nämns ovan är bara exempel på våra bilsläpvagnar. Det finns många andra att välja bland. Du hittar massor med information om storlekar, vikter och alternativ på vår webbplats. Bygg din egen släpvagn med hjälp av vårt konfigurationsverktyg. 

Brian James Trailers har ett internationellt nätverk med erfarna återförsäljare som gärna hjälper dig att välja den bästa släpvagnen för dina behov och som kan svara på dina frågor. Kontaktuppgifter för våra återförsäljare hittar du på vår webbplats.